Thursday, December 20, 2007

Valietappi

Ei se vaan pieneen suomalaiseen paahan mahdu miten halpa maa intia oikeasti onkaan. Tanaan aamulla siis lahdimme bussilla Gokarnasta (onnistui erittain helposti ja kivuttomasti) ja suuntasimme kohti Mangalorea jossa tatakin tekstia kirjoitan. Valimatkaa on ehka sellaiset 250km ja bussimatka kestaa suurinpiirtein 7h, siinapa taustatietoa seuraavalle paljastukselle; Hintaa tuolla reissulla nimittain oli vahemman kuin suomalaistyyppisella seutulipulla ~2.4e/naama. Jotenkin epatodellista...

Kyyti oli pomppuista ja suunnittelemani nukkuminen jai satunnaisten torkahtamisten asteelle, mutta ei voi valitta, ehjana perilla. Mangaloren bussiasemalla sitten reippaasti varasimme liput tana iltana Kochiin menevaan bussiin. Viimeiset kaksi paikkaa takarivin keskelta joten tilaa ei ainakaan kiusaksi asti ole, mutta ehka sita toimeen tulee. Onhan tullut harjoiteltua useammankin yli vuorokauden mitaisen bussireissun kanssa jo kotimantereellakin.

Myos Kochista on ajatuksena jatkaa tukka putkella eteenpain jos ensi yona nukkumisesta tulee yhtaan mitaan, suunnata kohti rumaa basaaria ja kauniita maisemia vuoristossa. Kohteeksi siis valkattu Munnar. Siella varmaan pysahdytaan haistelemaan taas kuvainnollisesti ruusua ja kirjaimellisesti teeta, onhan kyseessa yksi Intian huomattavimmista (ja ehdottomasti etelaisin) teentuotantoalueista. Vahan kavelya/pyorailya kukkuloilla, vesiputouksia, maisemia, jne yms etc tiedossa. Tama siis minun osaltani olettaen etta kuntoni kestaa, tanaan puuskutin jo muutaman rappusen jalkeen aika voimakkaasti - sita se parin paivan syomattomyys teettaa.
Mitaan tarkkaa aikaa ei ole sovittuna milloin Munnarista matkaa jatkamme, vielahan meilla on yli viikko aikaa (tai siis _vain_ viikko, snif) ennenkuin lentokoneet odottavat.

Pysykaa kuulolla, paivityksia seuraa taas joskus. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin Kochissa ei paljon blogia paiviteta, ja Munnarissakin vasta sitten kun on kivasti aikaa.

No comments: