Friday, December 28, 2007

Fort Kochi




Nam.
Vuoristossa vietetyn viikon jalkeen rannikon lempean lampoiset illat hivelevat suomalaista hipiaa.
Olemme siis saapuneet matkamme etelaisimpaan (ja viimeiseen :/ ) pisteeseen, Kochin saarelle. Saapuminen tosin suoritettiin jo eilen, jalleen valtion virallisessa bussissa hytkyttiin 6 tuntia kun matkaa oli kaikki 140 kilometria. Eipa muuta voi odottaakaan kun bussi pysahtyy kerran menetettyaan sivupeilinsa pienessa yhteentormayksessa ja monta kertaa jos joku vain sattui nostamaan tienposkessa katensa pystyyn. Tosin myoskin hinta oli tuttu ja turvallinen 1.8e, paasisipa Suomessakin tuohon hintaan julkisilla niin ei paljon tarvitsisi omaa autoa tankkailla...
Bussi jatti meidat rannikolle, kiireiseen ja meluisaan Ernakulamin kaupunkiin jossa vietimme aikaa mahdollisimman vahan - siis riksa alle ja suunta kohti satamaa. Lyhyehkon lauttamatkan jalkeen havaitsi nopeasti etta Fort Kochi on miellyttavan hiljainen ja rauhallinen verrattuna rannikon kaupunginosiin.

Seka Rough Guide, etta LP sanovat etta taalla on majoitusvaihtoehdot budjettimatkaajalle vahissa sesonkiaikaan, olinkin lahettanyt spostia kaikkiin loytamiini majapaikkoihin kylassa ja saanut kieltavan vastauksen vapaiden huoneiden osalta. Siispa taallakin, kuten myos Munnarissa, paatimme turvautua komissiota nostavaan riksakuskiin ja muutaman hutilaukauksen jalkeen majoitus loytyikin varsin mukavan oloisen perheen talosta. Hintakin oli vuodenajan ja sijainnin huomioonottaen kohtuullisen alhainen 300 rahaa/yo, mutta olipa sitten seka vessa etta kylppari unohtunut kaytavalle. Sellaista sattuu, eihan kaikkea voi muistaa kun rakentaa vierashuonetta...

Taksi paivaksi varasin kanoottiretken "backwatereille", siis kuski/opas meloo ja turistit istua mollottavat kyydissa ihmetellen kalastajakylien ja maaseudun elamaa. Todella kapeat kanavat, useasti vain parin metrin levyiset, halkovat rannikkoaluetta ja muodostavat paikallisten paakulkuvaylan. Sopivan turistoitunut kierros oli varsin onnistunut ja nakymat seka paikallinen elama riittavan vaikuttavaa.
Huomenna edessa viimeinen taysi paiva Kochissa, ajatuksena on suunnata kohti hiekkarantaa ja levyttaa kaikessa rauhassa, keraten voimia ylihuomiselle lennolle Mumbaihin.

No comments: