Sunday, December 23, 2007

Munnar ja Kumily



Saavuimme Munnariin perjantaina 21.12. iltapaivana n. 5 tunnin bussi korottelun jalkeen Ernakulamista. Ernakulamiin saavuimme siis Mangaloresta yobusilla. Jalleen viimeiset kaksi paikkaa busiissa ja toki takapenkilta ja keskelta. Ja pomppuja riitti. Mutta ei voi valittaa koska myos seisomapaikkoja bussista loytyi. Yobussista maksoimme n. 300rs/naama. Bussit kulkee kylla moitteettomasti, kunhan ei vaan ajattele liikennetta jarjella, eika katso liikaa kelloa ;) Munnarissa meidat otti hellaan huomaansa paikallinen riksakuski, joka tiesi heti kertoa etta huoneita on koko kaupungissa hyvinkin niukasti tarjolla. Hetken ajelun ja puhelin soittojen jalkeen loysimme hotellin, josta kyllakin jouduttiin pulittamaan 950rs/yo... kallista oli mutta minkas teet. Tuntui etta koko kaupungin oli vallannut kaupunkilais Intialaiset jotka olivat tulleet viettamaan viikonloppua ja joulua.

Riksaseta oli sen verran aktiivinen kaveri etta buukkasimme hanelta myos seuraavaksi paivaksi sightseenin ympari munnaria ja sen nahtavyyksia. Jo bussimatka kohti Munnaria tarjosi aivan kasittamattoman mahtavia maisemia joten kiertoajelu lupasi hyvaa...
Kiertoajelu maksoi 400rs/naama ja kesti noin 6 tuntia alkaen heti 7.00 aamulla. Joten aikaisin petiin. Unta ei kylla juuri tarvinnut odottaa, kun takana oli kuitenkin lahes kaksi vuorokautta erinaisissa busseissa istumista.

Aamulla olikin riksa hakemassa hotellilta ja kiipeaminen kohti vuoristoa alkoi. Munnarissa on 36 000 hehtaaria teeviljelmaa ympri vuorten rinteita. Ensin suunnattiin kohti nakolapaikkaa joka oli itseasiassa naapuri osavaltion puolella Tamil Nadussa. 1700 km meren pinnasta ja nakyma oli sen mukainen. Vain linnun laulua ja uskomattomat vuoristomaisemat. Kamera kavi kylla kuumana mutta eihan ne kuvat sita todellista nakymaa nayta. Sielta suunnattiin alaspain jarven rantaan jossa turisti kiskoja erilaisine kraasatavaroineen (kuka ostaa muoviautoja?!) Nahtiin parit apinatkin ja paikallisen jattioravan ja norsuja joilla olisi paassyt ratsastamaan jos oltaisi haluttu (ei haluttu). Viimeisena etaappina oli nakoalapaikka n. klo 11.00 ja siihen aikaan jo usva peitti parhaat nakymat. Aikainen aamuheratys palkittiin siis...

Munnar kaupunkina oli ruuhkainen pikkukyla joka keskittyi lahinna bazaariin ja siella myytaviin hedelmiin ja kraasaan. Mitaansanomaton paikka, joten kaksi yota riitti hyvin.

Tanaan saavuttiin Kumilyyn aamubussilla (5h 70rs/naama) ja huomenna edessa nousu neljan jalkeen ja paivaksi viidakkosafarille! Meneehan se jouluaatto noinkin :)

Lisaa tulossa, mutta nyt on paikallaan toivottaa kaikille OIKEIN IHANAA JOULUA! Olemme ainakin ajatuksen tasolla lasna joulutunnelmassa. (ja on taallakin jouluvaloja ja paperitahtia, ja noin 25 astetta lamminta :)

1 comment:

Anonymous said...

Hyvää Joulua toivottaa Pentti, Samu, Helkku ja Kille