Sunday, February 14, 2010

Yogyakartassa on sadekausi

Oikeastaan koko Javan saarella on sadekausi kovimmillaan. Nain minulle on kerrottu, ja paikkansa tuntuu pitavan. Ekat pari paivaa oli ihan kivaa arskanpaistetta, mutta sen jalkeen on menty alamakeen saiden suhteen ja huomennakin saennusteessa luvataan sadetta tulevan 100% todennakoisyydella. Nice. Onneksi ylihuomenna pitas taas helpottaa kun sillon oli ajatuksena suunnata temppeleita tuijottelemaan ja sateisena paivana voi valokuvaus- ja tuijotteluinnostus olla aika minimissaan.

Tiina saapui Jakartaan toissailtana ja eilen kavimme sitten kiertelemassa vahan kaupunkia. Kotan historialliseen (lue:ransistyneeseen) alueeseen tutustuminen oli ihan kivaa, vaikkei siella oikein mitaan jannaa nahtavaa ollutkaan. Kotan jalkeen suunta otettiin museoidulle hautausmalle josta olisi pitanyt loytya joku geokatkopurkki (Tiinan rakas harrastus), mutta koko hautausmaa oli suljettu. Se ei minua haitannut yhtan, vaikka tiina tietysti olikin pettynyt, koska kierrellessamme oikeaa paikkaa etsimassa paasi nakemaan paljon aidomman oloista Jakarta kuin sita ennen. Ja taas meita haluttiin kuvata muiden toimesta koska olime niinkin yllattava naky... Kohta taa julkkiselama alkaa varmaan kyllastyttan mutta ainakin toistaiseksi se on jaksanut viela hymyilyttaa.

Eilen illalla hyppy todella kalliiseen (270k) junaan Jakartassa, kaikki muut oli jo loppuunmyyty, ja mukavasti aamulla vartin vaille viisi sitten saapuminen Yogyakartaan... Kaupunki tuntui olevan yllattavan taynna, vasta varmaan kymmenes paikka tarjosi sopivan hintaista (80k) majoitusta ilman pahoittelevaa "fully booked"-ilmoitusta. Aamulla muutama tunti unta ja suunnaksi lintutori. Hauskan oloinen paikka jossa tosiaan myytiin mita erilaisimpia lintuja, ja myyjia riitti vahintaan paljon. En ostanut lintua, enka edes kaupan ollutta apinaakaan, vaikka vahan olisi houkuttanutkin. Epailen kuitenkin moiset matkakaverit epakaytannollisiksi. Viimeistaan tullissa, luultavasti jo selkeasti aiemmin.

Huomenna tarkoitus olisi kayda ihailemassa sulttaanin palatsia ja kierrella ainakin joitain varikkaita hedelmia ja vaatteita myyvia toreja. Tuskin mitaan ostosta tarttuu mukaan, mutta ne paikat yleensa ovat hauskempia turistikohteita kuin virallisemman statuksen omaavat nahtavyydet.

No comments: