Sunday, February 7, 2010

Filippiini TJ 2

Jo tuon otsikon kirjoittaminen pistaa harmittamaan. Tama on nimittain aika ehdottoman hieno paikka. Huomenna iltapaivalla (piti lahtea aamu ysilta, mutta viimeinen tieto aiemmin tanaan satamassa kertoi etta lahtee iltapaivalla neljalta) nimittain starttaa laiva kohti Manilaa, ja pikkumyohastymisen takia ei sitten Manilassa varmaan muuta ehdikaan kuin ottaa taksin lentokentalle etta ennattaa Jakartan koneeseen. Noh, Tiina on Jakartassa tamanhetkisen ilmoituksen mukaan vuorokautta myohassa niin pienta budjettilovea (uusi lentolippu) lukuunottamatta ei mahdollinen oma vuorokauden myohastyminenkaan isoa harmitusta aiheuta...

Eilen tuli tosiaan tehtya se mika kannatti. Vuokrasin mopon ja kiertelin saarta antaumuksella. Jalkikateen tuli laskettua etta ainakin 150km kertyi plakkariin. Mutta taas takapuolta rasittanut penkinpainaminen korvautui moninkertaisesti tavatuilla ihmisilla, nahdyilla maisemilla, ja kukkotappelulla. Kun ajelin rantatieta pitkin ihmettelin yhteen paikkaan keraantynytta vakimassaa, ja paatin pysahtya tarkistamaan syyn. Autojen takaa loytyi oikein iso, ja monessa rivissa istuimia tarjoava, kukkotappeluareena. Kolme matsia ehdin katsomaan ja 300 pesoa haviamaan vedonlyonnissa. Vaikka laji aika raaka onkin niin tulipahan nahtya.
Enka eilisen mopoilun jalkeen ollut edes laheskaan niin puhki kuin mita olin huomattavasti lyhyemman pyorareissun jaljilta.... :)

Siirtyma tanaan Cebuun meni jo tutuksi tulleen kaavan mukaan; Ensin paatti Lobociin, siita jeepney Tagbilaraniin, tricyclella satamaan ja pikavene Cebuun. Cebun satamassa _onneksi_ kavin supoerferryn tiskilla kysymassa onnistuuko e-ticketin vaihto oikeaan lippuun. Onnistuihan se, ja samalla kuulin ettei siella satamassa tarvitsekaan olla kauhukuvien 05.00 aikaan, vaan 14.00 riittaa oikein hyvin kun vene on lahtenyt niin paljon myohassa Manilasta. Ja tiskilla oli isot laput kuinka paatti on loppuunmyyty, jonotuslista ja intternetti pelastivat lentamiselta. Which is nice. Vaikka hinta onkin lahes sama niin veneily nyt vaan tuntuu tallaisella natilla ilmalla mukavammalta vaihtoehdolta.

Jotenkin taalla Cebu Cityssa on deja vun tuntua kun kolmannen kerran tanne saapuu, siirtyy kukuk's nestiin, varaa huoneen yhdeksi yoksi ja on huomenna taas lahdossa. Tosin viime kerrasta viisastuneena otin kukukissa nyt ilmastoidun huoneen, en siis lampotilan takia, mutta siksi etta ilmastoitu rakennus on takapihalla rauhallisella paikalla ja ilmastoimaton yhden kaupungin paavaylien varressa meluisalla paikalla. Lapi yon toottailevien autojen melu kun ei ole meikalaisen juttu jos siita paasee eroon about eurolla.

No comments: