Thursday, February 25, 2010

Padang Bai

Balilla edelleen, ja matkan Indonesiaosuus lahestyy uhkaavasti loppuaan - lento Honkkariin sunnuntaiaamuna.

Eilen saavuimme tanne Padang Bain ranta- ja satamakaupunkiin, nopeasti suoritetun autokuljetuksen avulla ubudista (60k, 1.2h). Majoitus loytyi helposti lahes ensimmaisesta majatalosta joka osasi houkutella oikeilla taikasanoilla "cheap rooms", ja "cold beer"... Halvemmallakin olisi varmaan asumuksen saanut, mutta tama kyseinen huone oli rauhallinen ja aivan rannalla. Eika se 8e nyt kahdelle jaettuna (sisaltaen aamupalan) niin mahdottomasti ole.

Majoituksen jalkeen pikaisesti uimashortsit ja biitsipaita paalle, sarongi kassiin ja suunnaksi Blue Lagoon Beach. Varsin mukava ranta, rannasta kun lahti snorklaamaan niin jo parinkymmenen metrin paassa alkoi loytya koralleja ja valtavia parvia erivarisia, akvaarioon kuuluvilta nayttavia, kaloja. Iltaohjelmakin syntyi kuin itsestaan kun menin odottelemaan Tiinaa pubiin ja tormasin siella tutunnakoiseen tyyppiin - pienen keskustelun jalken selvisi etta olimme tosiaan tavanneet pari viikkoa aiemmin Jakartan Memories Barissa. Tosi osuvasti nimetty se Jakartan paikka kun kumpikaan meista ei ihan varmasti alkuunsa muistanut missa ja milloin oli tavattu. Bintangilla saattoi olla osuutta asiaan.... ;-)

Tanaan oli taas mopoilupaiva. Aamusta suunnattiin pohjoiseen kohti jotain 1912 rakennettua vesipalatsia, LP ei tuntenut paikkaa mutta Tiinalle siella oli piilotettuna geokatko. Eika kylla yhtaan harmittanut, kyseessa oli tosi hienon nakoinen ja kovin rauhallinen paikka. Purkkikin loytyi, ja nokka kohti etelaa ja Pasir Putihia, suoraan kaannettyna valkoisen hiekan ranta, joka sitten muutaman iteraatiokierroksen jalkeen loytyi. Aivan uskomattoman siisti kuunsirpin muotoinen ranta joka molemmista paistaan rajoittuu pystysuoriin monikymmenmetrisiin kallioihin. Sen verran olivat muut turistit tasoittaneet tietamme etta rannalta loytyi myos ravintola josta sain tahan mennessa parasta ruokaa Indonesiassa. Vasta pyydystettya grillattua snapperia (herkullinen kala), riisia, paistettuja perunoita, kaikenlaisia salaatteja ja maustekastikkeita, jne. yms. Aivan loistavaa ruokaa joka sai anteeksi hintansakin (3,5e) hyvan maun vuoksi. Rannassa oli myos hieno aallokko jossa oli hyva peuhata, valilla lensi 5-7m kaarella hietikolle, ja valilla imeytyi hiekkaa pitkin takaisin merelle. Siistia kuin mika, ainoa ongelma oli taskujen tayttyminen hiekalla siina sinkoilun sivutuotteen.

No comments: