Thursday, February 4, 2010

Ihmisten ilmoilla

Poikien lento honkkariin lahtee nailla nappaimilla, ja Simon yksintaivallus alkaa. Tanaan hypattiin malapascualla baattiin ja taristettiin sitten kuoppaisen merimatkan jalkeen viela 4h bussissakin etta paasimme cebuun.

Eilinen snorklailu oli selkeaakin selkeammin tuhannesti parempi kuin bantayan. Malapascualla sentaan oli kivan varisia koralleja, ja aquapackki kamerassa oli kovassa kaytossa kun niita vareja yritti ikuistaa. Karmekset jaivat tosin nakematta kun aloin hannaamaan. Saattaa olla etta niita ehtii viela jossain muuallakin ihmettelemaan. Kaloja, ja sotalaivan raatoja, ja kaikenmaailman koralleja joka tapauksessa tallentui filmille.

Muutenhan tamanpaivainen matkustus ei nyt niin paha olisi ollut, mutta kun eilen tuli vahan innostuttua. Tapasimme suomalaisen Simon heti ekana paivana malapascualla ja silloin teimme diilin etta yksi homma on tehtava ennen poislahtoa. Saarella on nimittain biitsiravintola jonka baarissa on koko seinan kokoinen pistetaulu eri kansallisuuksille, ja vaikka suomi jo johtikin niin singapore hengitti siihen maliin niskaan etta kansallistunteen velloessa paatimme nykaista vahan kaulaa. Tehtavanahan oli juoda larvilaudallinen olutta, 1.65 litraa, alle viiteen minuuttiin ja tienata piste omalle maalleen. Mina ja Raatsi selvisimme tehtavasta kunnialla, kummankin ajat jaivat jopa alle kahden minuutin, ja palkinnoksi saimme kaiverretun nimilaatan baarin seinalle, suomelle kaksi pistetta, ja t-paidat. Toinen simo ei ollut aivan yhta onnekas vaan kupliva olut vaahtosi mahassa siihen malliin etta vaahtoa tuli yloskin - parhaansa yritti kuitenkin.

Malapascua oli positiivinen yllatys kylla. Isohko osa hinnoista oli jopa tippunut matkaoppaan painamisen jalkeen ja ihmisten aidot hymyt ja ystavallisyys lammitti mielta kummasti. Ja olihan se (taas) omalla tavallaan hauskaa etta heti tosen paivan jalkeen paikalliset tuntevat nimelta ja moikkailevat aina ohikavellessaan ilman etta yrittavat edes saada myytya mitaan. Oli jo TODELLA lahella etten olisi jaanyt sinne hengailemaan viela muutamaksi lisapaivaksi, mutta sitten kuitenkin arvelin etta jalkikateen olisi harmittanut kun olisi joonyt joku toinen paikka sitten nakematta.
Huomenna siis suunta taas etelaan ja Boholin tai siquijorin saarelle. En oikein osannut paattaa kummalle menisin niin tein paatoksen etta marssin satamaan ja sitten kumpaan ikina lahteekaa laiva ensin niin sinne sitten menen. Huomenna sitten tietaa minne paatyy :-)

No comments: