Monday, February 9, 2009

Reissua pukkaa

Johan sitä edellisestä matkasta onkin kulunut kuukausitolkulla, lähemmäs vuosi ihan. Nyt onkin hyvä hetki kaivaa rinkka naftaliinista, täyttää se shortseilla ja sandaaleilla ja suunnata taas pois Helsingin loskasta ja pimeydestä. Avataan siis reissublogi ja kirjoitetaan milloin mistäkin.

Totuttuun tapaan tänne blogiin laitan vanhempien ja kavereiden rauhoittamiseksi ilmoituksia hengissäpysymisestäni ja niistä jännistä tai tylsistä paikoista joita tulee matkan aikana koettua. Jos osaan, jaksan, viitsin, tai ennätän niin saatan jotain kuviakin tyrkkiä näkysälle, mutta sen varaan ei kannata laskea. Myös osassa paikoista joihin on tarkoituksena mennä ei ole viitsitty rakentaa edes teitä, eli on täysin mahdollista ettei sinne ole kukaan rakentanut internettiäkään - pitkätkin tauot kirjoitusten välissä ovat mahdollisia.

Tällä kertaa matka suuntautuu Laosiin, Kamputseaan, ja Vietnamiin. Ensimmäinen oikea pysähdyspaikka on Vang Vien Laosissa, ja viimeisenä palvelee Phu Quocin saari Vietnamin edustalla. Siinä välissä on odotettavissa monta kilometriä busseissa ja veneissä, hymyileviä ihmisiä, huijaavia tuktuk-kuskeja, mahtavia maisemia ja upeita kokemuksia Mekongin varrelta. Reitti siis noudattelee pääpiirteittän Mekong-jokea välillä Vientiane-Saigon, vaikka välillä ohjelmassa onkin pistohyökkäyksiä pois joen rannalta vaikka kukkoloille tai viidakkoon. Rattanakirin provinssi kamputseassa tulee näin äkkiseltään mieleen. Ja matkan loppuun kuuluu luonnollisesti rantabungalowin riippumatto kilometrien pituisen aution valkoisen hiekkarannan reunalla.

Matkaan päätin lähteä jo jonkin aikaa sitten, alunperin pikkuveli ehdotteli junareissua Saigonista Hanoihin, sitten siinä välissä yhden kaverin piti hypätä reissuun - perui, mutta loppujen lopuksi facebook-statuspäivityksessä kehuttu halpa lento Bangkokkiin (KLM, 395e) tartutti mukaan Tiinan alkumatkalle mekongia ihmettelemään ja Singaporessa asustava Tommi oli kovin innokas osallistumaan riippumatossa makoiluun Phu Quocilla. Siis matkaseura on muuttunut pariinkin kertaan, samoin matkasuunnitelma, mutta eihän me tästä välitetä koska suunnitelmat varmasti muuttuvat vielä matkan aikanakin.

Vielä on säätöä jäljellä ennen reissuun lähtöä, mutta onneksi ei mahdottomia. Pikainen visiitti lääkärissä hakemassa parit reseptit, forexille rahaa vaihtamaan, ja sitten jotain pieniä hankintoja, pakkaamista, yms. Ja vahva luotto on myös rakennettava siihen että junaliput bangkokista vientianeen ovat oikeasti odottamassa rautatieasemalla, mutta toisaalta eipä tilanne ole katastrofi vaikkeivat olisikaan - Aina sitä jollain eteenpäin pääsee.

Lento tippuu siis bangkokkiin 16.2. puolen päivän jälkeen, ja siitä sitten matka jatkuu (jos jatkuu kts. yllä) yöjunalla Laosiin ja Vientianessa sitten hengähdän ja katson minne ja milloin sieltä eteenpäin. Seuraava päivitys samassa bat-blogissa, samassa bat-internetissä, mutta kuka tietää mihin maailman aikaan.

No comments: