Sunday, February 22, 2009

Nelja tuhatta saarta

Sabadii!
Mekongin veneretki Champasakiin oli erinomaisen hiano. Matkalla nakyi paljon paikallisten kalastusmeininkia, hienoja maisemia, kivan levea ja vaihtelevasti saarien pirstoma mighty Mekong ja palkattomana tyovoimana mukana ollut venekuskin n. 10-vuotias tytar lappomassa pohjalle kertyvaa vetta varsin vauhdikkaasti. Itse olisin kaynyt jossain vaiheessa kommentoimaan veneen laitalankkujen saumauksen puutteellisuudesta jos olisi pitanyt niista tihkuva vesi kasin poistaa, mutta tama pikkutytto oli selkeasti minua reippaampi... :-)

Champasakissa oli veneen saapumispaikka muuttunut (ilmeisesti venekuskin ja rantautumispaikkana toimineen gesthousen diilin seurauksena), mutta sehan ei meita haitannut. Eikun tien varteen ja tuktukkia metsastamaan. Ennenkuin ehti kissaa sanoa niin ohi paristikin tuktuk jonka kyydissa lankkaripoika huitoi ja huusi meille jotakin ja sai sitten kuskin pysahtymaan - kyseessa oli hollantilainen kaveri joka ei halunnut yksin maksaa paikallisen raunion nakemisesta 80 000k, vaan ajatteli etta mekin naytimme silta etta olisimme sinne menossa. No olimmehan me, mutta ensin piti etsia majapaikka ja saada jotain sapuskaa. Tama ei poikaa haitannut vaan etsimme majapaikan (40 000k) ja han tuli syomaan kanssamme. Ja sitten ei kun Wat Phuta katsomaan.
Kyseessahan on suurimmat khmerien kuningaskunnan rauniot kamputsean ulkopuolella ja paikka olikin varsin hieno - erikoisen vaikutuksen teki se etta naita paikallisia raunioita ei oltu yltioinnokkaasti restauroitu, vaan seinista tippuneet kivet nokottivat yha siina mihin olivat aikanaan pudonneet. Ja kun wat phu kaantyy suoraan vuoriluostariksi, niin oli paikkakin sangen komea, harmi etteivat kuvat koskaan tee naille paikoille oikeutta :-/

Epareippaana ratkaisuna Champasakista paatimme siirtya tanne neljan tuhannen saaren alueelle vippiminibussilla (60 000k, 2,5h), ja nyt on jo varattuna auringonlaskun puolelta rantabungalowi (30 000k) jonka terassin riippumatosta on varmasti makeeta katsella kun aurinko painuu mailleen mekongin ylla.
Tama paikka vaikuttaa sellaiselta etta mie viihtyisin taalla hengailemassa ja riippumatossa vaikka viikon-pari, mutta tiina hermostunee tekemisen puutteeseen viimeistaan muutaman paivan paasta. Saa nyt nahda millaiseen kompromissiin paadymme ja milloin matka jatkuu.

ps. saaennuste seuraavalle kolmelle paivalle: aurinkoa, ja 37, 38, ja 38 astetta lamminta - yon alin 24 tai 25...

pps. Tiinan matkablogia toisesta kynasta ja nakykulmasta (ja varmaan paremmin kirjoitettunakin....) voi seurata osoitteessa http://retkiraportti.vuodatus.net/

1 comment:

Tinu said...

Mistä tiedät ettei äyskäröijätyttö saanut palkkaa?