Thursday, January 20, 2011

Nha Trang, 9.1.

Saapuminen Nha Trangiin tapahtui aikaisin aamusta, joten olikin hyvä löytää kohtuullisen läheltä bussipysäkkiä isohko valikoima hotlia joista pian löytyikin sopiva, neljä matkalaista sopuhintaan 2,5e/lärvi majoittava, ja siistihkö hotelli. Pienen aamupalanetsimiskiertelyn jälkeen ohjelmassa oli lähinnä kaupungilla hengailua, hetki biitsillä löhöämistä, parit kävelykierrokset ympäriinsä ja illalla sitten parin oluen kautta nukkumaan että jaksaa seuraavana päivänä reippaasti aamulla herätä snorklailemaan.

Aika pian herätyksen jälkeen bussi jo pysähtyikin hotellimme eteen ja pian päristimme paatilla kohti lähisaarta ja sen korallirantoja.
Tähän aikaan vuodesta Vietnamin tuossa osassa vallitsee koillismonsuuni joka tuo rannikolle vesisadetta ja hämmentää rantavedet sekaisin. Tämän seurauksena snorkkelointikokemus hieman kärsi puutteellisesta näkyvyydestä. Toki pidemmälle näki kuin vaikkapa suomessa, mutta verrattuna aiempiin kertoihin hämyinen vesi hieman heikensi väriloistoa.

Iltapäivällä palasimme hotellille noutamaan säilytykseen jätetyt rinkat ja pomppasimme Jungle Beach -nimiseen paikkaan vievään kuljetukseen. Matkaa Jungle Beachille Nha Trangista on kuutisenkymmentä kilometriä ja olimme todenneet helpoksi (ja neljästään halvaksi) tavaksi tilata kuljetuksen resortilta etukäteen.

Nha Trangista itsestään ei jäänyt oikein mitään kouraan. Kohtuullisen mitäänsanomaton hotelleja ja resortteja tursuava rantakaupunki. Turismikeskustan alueella tarjolla on rajoitetusti paikallisväriä, ellei sellaiseksi lasketa yökerhojen vilkkuvia neoneita. Snorklaaminen nyt on aina sen verran kivaa, eikä kaupunki mitenkään vastenmielinen ole, että en ryhdy paikkaa moittimaan. Vaikken nyt kehuakaan viitsi.

3 comments:

Unknown said...

Hei sinne reissun päälle!

Mitenkäs on reissu edennyt?

Unknown said...

Mariia pyytää pitämään silmät auki reissussa jos tulee hyviä rantakohteita myynnissä vastaan.

Shimo said...

Jungle beach irtois miltsillä. pistetäänkö pakettiin?