Sunday, January 9, 2011

Hanoi, 3.1.2011

Uusi reissu, uudet kujeet, uusi seura, ja uudet paikat. Hyvältä kuulostaa.
Reissu alkaa Hanoista, josta suunta hissukseen etelään ja Saigonissa hyppy koneeseen joka vie lake Toballe. Tobalta sitten helmikuussa filippiineille ja maaliskuussa kait kiinaan. Saa nyt nähdä, aika avointa on tuon ohjelman kanssa vielä tänäänkin. Voi kääntää selän tuuleen ja katsoa minne tie kuljettaa. Toballe asti matkassa roikkuu mukana pari kaveria ja sen jälkeen pari seuraavaa kuukautta on kiertelyä yksin.

Matka Helsingistä Hanoihin oli harvinaisen tapahtumaton. Yölennolla Bangkokiin sain katseltua uusia futuramoja ja simpsoneita sekä nukuttua muutaman tunnin, Bangkokissa vain transfer-tiskin kautta uutta lippua kouraan ja parin tunnin pyrähdys Hanoihin.
Hanoissa olin etukäteen selvittänyt mitä taksin kentältä keskustaan kuuluisi maksaa ja sopivan hinnan saikin neuvoteltua kohtuullisen kivuttomasti. Taksikuskin ja kuskin kaverin yritys huijata turistia toisella hostellilla kuin mikä oli varattuna osoittautui sekin aika ponnettomaksi kun kuitenkin pidin silmäni auki ja tiesin olevani väärässä osoitteessa. Ja oikeassa little hanoi hotellissa Tommin veli Joonas ja kaveri Juha jo odottelivatkin. Little Hanoi on oikeasti lämpimän suosituksen arvoinen paikka; varsin inhimillinen $7,5/hlö/yö hinta kuitenkin sisälsi (Juhan ja Joonaksen käyttämän) lentokenttäkuljetuksen, aamiaisen, netin, kahvit ja teet, ja ehkä yhden auttavaisimmista henkilökunnista ikinä. Kokonaisarvosana 10.

Hanoin vanha kaupunki on oikein mukavaa aluetta vain hengailla, katsella ihmisiä ja paikkoja, istuskella Bia Hoilla (20snt) tai syödä päivällistä (1e) jossain paikallista elämää kuhisevassa ravintolassa. Turisteja Hanoissa näkyi jonkin verran, mutta koska kyseessä on isohko kaupunki niin muutama länkkäri ei paikallista elämänmenoa liikaa pääse muuttamaan.
Ho Chi Minhin mausoleum jäi aika vähälle huomiolle koska sen aukioloajat eivät oikein sopineet meille, ja hullu jonottaminen balsamoitua ukkelia katsomaan ei jaksanut mitenkään loputtomasti kiinnostaa. Aika reippaita kävelyretkiä tuli kuitenkin heitettyä ja ihmeteltyä vaikkapa lokaalia kasvitieteellistä puutarhaa. Aikaa Hanoissa kuitenkin oli vain kaksi päivää joten ei siinä nyt ihan ihmeitä ennättäisikään jollei halua juosta paikasta toiseen aivan hulluna.

Oikeastaan Hanoin ainut huono puoli oli kylmyys. Tiesin kyllä jo etukäteen että näin keskitalvella siellä tyypillisesti on vain noin 16 astetta lämmintä, mutta sadan prosentin kosteus teki tuulesta TODELLA kolean ja pitkähihainen paita+fleece ja pitkät housut olivat kovalla käytöllä.

No comments: