Tuesday, January 25, 2011

Jungle Beach &Saigon 10.-16.1.

Huh kun blogi laahaakin pahasti perässä. Sen siitä kait saa kun on liian paljon kivaa että joutaisi kirjoittamaan. No vetäistään tänään tuplapostaus ja kirjoitetaan vain vähän niin tavoitan itseni...

Joka tapauksessa Nha Trangista suuntasimme Jungle Beachille, resortti keskellä ei oikein mitään. Muutama pieni bambumaja käytännössä suoraan hienolla hiekkarannalla, mukavuuksina löytyi moskiittoverkko ja sänky. Erinomainen vaihtelu isompien turistikeskusten häslingille. 25$/päivä on paikallinen hintataso huomioonotettuna hieman suolainen hinta, mutta se sentään sisälsi kaikki ruuat ja kaikenlaisia vesileikkilaitteita. Which was nice.

Muutaman päivän rantalomailun aikana paikassa kävi aika monipuolisesti porukkaa. Pari lapsiperhettä, muutamia kaveriporukoita/pariskuntia, travellereita ja flashpackereita sekaisin. Isohkolla yhteisalueella oli hyvä hengata, lyödä korttia ja vaihtaa tarinoita kun ilta oli pimentynyt tarpeeksi ettei uiminen tai rantalentis enää tuntuneet hyviltä ideoilta. Rantalöhöilyn, bodysurfingin (KOMEAT aallot), ja biitsilentiksen ohessa oikeastaan ainoan aktiviteetin tarjoavat läheiset komeat kukkulat joille on hyvä lähteä kävelemään. Jos ei muuten niin vaikka uidakseen ison vesiputouksen alla.

Muutama päivä kuitenkin riitti oikein mainiosti Jungle Beachilla, ja suunnaksi otettiin suurkaupungin syke ja Saigon. Yöjuna Nha Trangista saapuu saigoniin "hieman" inhoittavaan aikaan 4.05 aamulla joten jäimme asemalle odottamaan päivän valkenemista. Kuuden aikaan sitten taksi alle ja suunnaksi Saigonin backpacker-keskittymä De Thamin alueella. Pienen säätämisen jälkeen löytyi hyvä ja halpa majapaikka ($5/naama/yö ilmastoinnilla) ja kaupunkihengailu sai alkaa. Saigon on aivan ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani kaakkois-aasiassa eikä se tälläkään kertaa pettänyt. "Hanoi might Rock, but Saigon DOES Shake". Lauantai-iltana Saigonissa otimme Tommin kanssa budjetintasausillan. Tätä ennen ei Vietnamissa oltu nimittäin päästy keskimäärin lähellekään 25€/päivä budjetointiani joten sellainen 50 euroa oli oikein mukava päräyttää menemään ja elää leveästi syntisessä Saigonissa.

Sunnuntai-iltana sitten hieman kalpeana lentokentälle, ja Air Asialla Kuala Lumpuriin. Kuala Lumpurissa yö samaisen halpislentofirman lentokenttähotellissa ja aamulla klo 7.40 suunnaksi Medan ja Indonesia.
Enemmän Saigonin nähtävyyksistä löytyy parin vuoden takaisesta blogikirjoituksesta, tähän en jaksa käydä kaikkea toistamaan.

2 comments:

Tinu said...

50 eurolla saa aika monta bia hoita, vähemmästäkin kalpenee.

Shimo said...

48 bia hoita ja 4 paivallista oli 16e. Elama on... :-)