Sunday, November 25, 2007

Alkulöpinöitä faktoilla

Kymmenen päivää vielä odottamista ja sitten saa heittää repun selkään ihmetellen maailmaa. Aamulla heräsin pieneen jännitykseen (miksi?) mutta samalla mieli on täysin tyyni. Kaikkeen mahdolliseen pitää varautua ja varmasti reissussa sattuu ja tapahtuu. Täällä niistä sitten informoidaan parhaamme mukaan.

Mutta sitten niihin "pakollisiin" hankintoihin mitä ennen Intiaan lähtöä tulee olla kunnossa.
Lennot Mumbaihin saatiin siis Hulluilta päiviltä hintaan 450€. Samaan aikaan muut Finnairin lennot olivat n. 650€. Että varsin hyvä säästö. Kello 7.00 oltiin Tapiolan Stockmannin edessä oottelemassa ja oltiin jonotusnumerolla 17 tietokonepäätteelle.

Intian Viisumi 50€+ 1 valokuva
Voimassa puoli vuotta hakupäivästä. Liitetään osaksi passia eli passi jää konsulaattiin viisumin tekoajaksi. Viisumissa kesti noin viikko.

Lääkitykset:
Matkailuklinikka käynti kahdelta 70 €. Törky hintaista ja oikeastaan kaikki tiedot mitä tohtori kertoi niin on mahdollista löytää netistä. Kertoili tuttuja juttuja ja antoi reseptin Lavantauti rokotteeseen ja Malaria lääkitykseen. Muut rokotukset syytä olla kunnossa (polio, jäykkäkouristus, A-hepatiitti...)

Lavantauti rokote (syötävä, kuulemma jeesaa hieman salmonellan välttämisessä)
Vivotif enterokapseli (3kpl) Kuuri n.32€
Kapseli otetaan joka toinen päivä tyhjään vatsaan.

Malaria lääkitys
Doximycin 100 mg 50 tabl.
Kuuri aloitetaan päivää ennen matkaa ja 4 viikkoa Malaria-alueelta poistumisen jälkeen. Tabletti otetaan ilta-aterialla runsaan nesteen kera. Maitotuotteita ei saa ottaa samaan aikaan-> estää imeytymistä.

No comments: